Ingrediënten
- 150 g kerstomaatjes gehalveerd
- 1 koffielepel kristalsuiker
- 2 rode uien fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1 venkel in brunoise
- gedroogde oregano
- 6 takjes tijm
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 100 ml droge witte wijn
- 200 g mutti polpa met look (tomatenpulp)
- 200 ml noordzeegarnalen fond Fundo (Delhaize)
- pezo
- tabasco
- olijfolie
- 500 g kokkels
- 180 g schelvis in 6 stukjes verdeeld
- 200 g inktvistube
- verse basilicum afwerking
- 1 stokbrood om erbij te eten
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Was de kokkels verschillende keren tot ze geen zand meer verliezen in gezouten water.
- Zet een grote pan op het vuur, bv een tajine. Doe hier een goede geut olijfolie en stoof er de ui in glazig. Voeg de look en de venkel toe laat mee aanstoven op een zacht vuurtje.
- Doe er nu de tomatenpuree bij laat eventjes mee bakken.
- Blus nu met de witte wijn, laat dit wat inkoken.
- Voeg er nu de tomatenpulp bij en de fond. Kruid met pezo, de tabasco, de oregano en de andere takjes tijm. Laat dit op een zacht vuurtje garen, tot de groentjes beetgaar zijn.
- Was de inktvis en dek hem goed droog. Snij hem in ringen. Bak hem in een heel hete pan met olijfolie. Dit duurt niet lang, zeer kort maar krachtig, anders heb je zeer taaie inktvis. Haal uit de pan, tot later.
- Doe de kokkels bij de groentjes en zet het vuur hoog. Deksel op de pot en kook tot de schelpjes open zijn. Dit gaat ook snel.
- Leg de vis erbij en duw hem wat onder in het vocht. Leg de inktvisringen erbovenop. Ook de tomaatjes. Deksel weer op de pot en gaar de vis, dit duurt ongeveer een 3-tal minuten.
- Verdeel over de twee borden en werk af met wat basilicum.
Notities
Je kan het ook een rijkgevulde vissoep noemen.
Eveneens lekker met scampi's en nog andere vis, laat je fantasie werken. Zorg wel voor vaste vissoorten en zie dat niet alles uit elkaar valt!