Ingrediënten
- 1,5 kopje sushi rijst
- 3 el rijstazijn
- 1 el suiker
- 280 g verse zalm ontdaan van vel en in kleine blokjes gesneden
- 1/4 komkommer in zeer dunne plakjes gesneden
- 1 avocado in dunne plakken gesneden
- 3 lent-uitjes fijn gesneden
- Japanse mayonaise
- sriracha saus
- 1 el sesamolie
Porties: taartjes
Instructies
- Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking, voeg bij het kookwater de rijstazijn en de suiker. Kook de rijst onder deksel.
- Laat volledig afkoelen, bij voorkeur een nacht.
- Smeer de kleine springvormen lichtjes in met olie.
- Meng de zalm met de sesamolie, wat Japanse mayonaise, de sriracha en de lente-uitjes.
- Vul de vorm eerst met rijst, daarop de komkommerschijfjes, de zalm, de avocado en sluit af met nog een laagje rijst. Duw zachtjes aan.
- Werk af met de Japanse mayonaise en de sriracha saus. Snij ze in vier en serveer.
Notities
Let op de sriracha saus is pikant!
Mooi alternatief voor de sushirolletjes, ook minder werk maar zeker even lekker!
Ik gebruik kleine springvormen van 12 cm, verkrijgbaar in de Action.