Ingrediënten
- 800 g rundstoofvlees
- 1 blik artisjokbodems gehalveerd
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 blik zwarte olijven zonder pit
- 800 g tomatenblokjes
- 3 zoete puntpaprik's in grove stukken
- 1/2 bio citroen in partjes
- 1 teentje look fijn gesneden
- 2 rode uien fijn gesnipperd
- 1 bokaal rundsfond
- 4 kardemonpeulen met de vijzel fijn gemaakt
- 1/2 kl gedroogde chilivlokken
- 1 el ras-el-hanout
- 1 kl komijnpoeder
- 4 takjes verse tijm enkel de blaadjes en fijn gehakt
- olijfolie
- pezo
- platte peterselie of koriander
- couscous
- opgelegde pepertjes
Porties: personen
Instructies
- Zet de tajine op het vuur met een beetje olijfolie.
- Kruid het vlees met pezo en bak het op hoog vuur aan in de tajine.
- Voeg de ui en de look toe en stoof mee aan.
- Bevochtig met de rundsfond en de tomatenblokjes. Voor ook alle kruiden toe: kardemonpeulen, gedroogde chili vlokken, ras-el-hanout, komijn, citroen en de tijm. Laat dit een uurtje sudderen op een zacht vuurtje.
- Doe er nu de paprika bij en laat verder garen tot het vlees goed gaar is.
- Voeg als laatste de kikkererwten, artisjokbodems en de olijven toe, laat dit nog 5 à 10 minuutjes warmen.
- Kook de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Dresseer de borden: Schep wat couscous op de borden, wat van de tajine en werk af met wat platte peterselie en een opgelegd pepertje.
Notities
Om het pikante wat te blussen, kan je ook nog wat zure room aan het gerecht toevoegen.
Dit doe je als afwerking op je bord.
Je kan ook lamsvlees gebruiken voor dit gerecht!