Ingrediënten
Avocadocrème
- 1 avocado
- 1/2 citroen het sap
- 1 el zure rooom
- 1/2 el mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 handje koriander
- pezo
tartaar
- 100 g gerookte zalm
- 100 g verze zalm
- 1/4 granny smith
- 1/2 rode ui
- 1/4 komkommer
- 1 el olijfolie
- 1 handje dille fijn gehakt
- pezo
mierikswortelolie
- 1 citroen het sap
- 1/2 koffielepel honing
- 1 koffielepel mierikswortel
- 2 el olijfolie
overige
- 1/2 granaatappel
- 1 el zwart sesamzaad
- brood naar keuze
- 1/2 granny smith
Porties: personen
Instructies
- De tartaar: Snij de twee soorten zalm in kleine blokjes, brunoise. Snipper de rode ui fijn. Schil de komkommer en haal de zaadlijst eruit, snij ook in kleine blokjes. Snij de appel in brunoise en meng onder de zalm. Breng op smaak met dille en pezo. Zet afgedekt in de koelkast.
- De avocadocrème: Mix het vruchtvlees van de avocado met het citroensap, gehakte koriander, zure room, mosterd, olijfolie en kruid met pezo. Doe dit mengsel in een spuitzak en leg koud weg.
- De mierikswortelolie: Roer het citroensap, honing, mierikswortel en olie goed onder elkaar.
- Dresseer de borden: Maak enkele quenelles van tartaar en leg op de borden, spuit enkele toefjes avocadocrème en werk af met wat granaatappelpitjes, sesamzaad, kruiden en staafjes granny smith en vergeet de mierikswortelolie niet!
Notities
Wanneer je het recept bekijkt denk je misschien..., veel te veel werk.
Maar het valt echt wel mee en je kan veel op voorhand doen, nog te zwijgen van de verrassende smaak.
Ook de mierikswortelolie is niet lekker als je hem zo proeft maar op de tartaar is het een verrassende smaak.