Tartaar van zalm met quenelle van zure room
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Tartaar van zalm met quenelle van zure room
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 140 g verse zalm ontdaan van vel en in zeer fijne brunoise gesneden
  • 140 g gerookte zalm in fijne brunoise gesneden
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • olijfolie
  • citroen het sap
  • pezo
  • 2 volle el zure room
  • 2 handjes bieslook fijn gesnipperd
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de bieslook onder de zure room en breng op smaak met pezo. Best maak je dit een dag op voorhand, zo mengen de smaken zich beter onder de zure room.
  2. Meng de verse en de gerookte zalm onder elkaar en breng op smaak met het sjalotje, pezo, olijfolie en wat citroensap. Het citroensap zorgt voor een lichte garing van de zalm, dus doe deze er wel pas onder wanneer je de zalm gaat serveren.
  3. Doe de tartaar in een serveerring en duw lichtjes aan. Werk af met een quenelle zure room, twee sprietjes bieslook en een streepje olijfolie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne