Ingrediënten
- 140 g verse zalm ontdaan van vel en in zeer fijne brunoise gesneden
- 140 g gerookte zalm in fijne brunoise gesneden
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- olijfolie
- citroen het sap
- pezo
- 2 volle el zure room
- 2 handjes bieslook fijn gesnipperd
Porties: personen
Instructies
- Meng de bieslook onder de zure room en breng op smaak met pezo. Best maak je dit een dag op voorhand, zo mengen de smaken zich beter onder de zure room.
- Meng de verse en de gerookte zalm onder elkaar en breng op smaak met het sjalotje, pezo, olijfolie en wat citroensap. Het citroensap zorgt voor een lichte garing van de zalm, dus doe deze er wel pas onder wanneer je de zalm gaat serveren.
- Doe de tartaar in een serveerring en duw lichtjes aan. Werk af met een quenelle zure room, twee sprietjes bieslook en een streepje olijfolie.