Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm
- 1/2 avocado in kleine blokjes gesneden
- 1/2 limoen sap
- 1/4 komkommer geschild, zonder zaadlijst en in kleine blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes fijn gesnipperd
- 75 g zure room
- pezo
- cayennepeper
- roze peperbolletjes
- 2 blaadjes sla
- enkele takjes verse dille
Porties: personen
Instructies
- Meng de avocado, het limoensap, de komkommer en de lente-uitjes onder de zure room en breng op smaak met pezo en cayennepeper.
- Bekleed twee kleine potjes met plasticfolie. Leg in elk potje een dun laagje zalm en laat de uiteinde over het potje hangen.
- Vul de potjes met de zure room en sluit met de overhangende zalm het mengsel af.
- Leg op de bordjes een blaadje sla en haal de timbaaltjes voorzichtig uit de potjes. Leg op ieder blaadje sla een timbaaltje van zalm. Werk af met roze peperbes en verse dille.
Notities
Hou je niet van stukjes in de vulling, mix dan een ganse avocado en meng deze onder de zure room. Breng deze verder op smaak met pezo, cayennepeper en de verse kruiden. Laat dan de komkommerblokjes weg of maak enkele mooie komkommerlinten om bij de sla te garneren.