Ingrediënten
- 100 g boudoirs
- 250 g mascarpone
- 1 tas sterke koffie
- 2 eieren
- 50 g bloemsuiker
- 1 el cacao
- 1 el amaretto
Porties: personen
Instructies
- Neem een cakevorm en bekleed de vorm met plasticfolie.
- Splits de eieren: houd het eigeel en het eiwit apart.
- Maak het beslag met de eidooiers, de suiker en de likeur, meng deze goed.
- Roer er nu de mascarpone onder.
- Klop de eiwitten stijf en hef het onder het beslag.
- Werk in laagjes. Begin met de koekjes: besprenkel de koekjes met de koffie en leg een eerste laag in de vorm. Daarop een laag mascarpone crème, dan weer koekjes, eindig met een laag crème. Maak laagjes totdat het beslag op is.
- Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Werk net voor het opdienen af met cacaopoeder.
Notities
Recept uit grootmoeders tijd, maar zo lekker en zo simpel.
Je kan de laagjes ook rechtstreeks op een bord maken, stapel dan alles wel zeer mooi op elkaar.