Tompoes
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Tompoes
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Ingrediënten
 • 600 ml volle melk
 • 110 g kristal suiker
 • 1 vanille stokje
 • 5 eigelen
 • 50 g maizena
 • 2 vellen bladerdeeg
 • bloemsuiker
 • pure chocolade
Porties: stuks
Instructies
 1. Snij het vanillestokje overlangs in twee. Zet de melk op het vuur met het vanille stokje en 1/3 van de suiker, breng aan de kook.
 2. Klop ondertussen de eigelen met de rest van de suiker wit. Dit doe je met behulp van een mixer.
 3. Roer met de garde de maïzena onder het eigeel mengsel. Haal het vanillestokje uit de melk.
 4. Giet een deel van de kokende melk over het eigeel mengsel en roer goed. Breng nu alles over in de kookpot en breng het geheel bijna aan de kook, zodat het goed indikt.
 5. Haal van het vuur en giet de banketbakkersroom in een glazen schaal om af te koelen. Dek af met plasticfolie, die moet aansluiten op de banketbakkersroom om geen velletje te krijgen.
 6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 7. Leg het bladerdeeg op het vel bakpapier en schuif in de voorverwarmde oven. Zodra je ziet dat het bladerdeeg begint op te gaan leg je er een vel bakpapier bovenop en een bakplaat. Dit voorkomt dat het deeg verder rijst. Laat het deeg ongeveer een 20 à 25 minuten bakken. Controleer af en toe, het deeg moet mooi bruin en krokant gebakken zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Herhaal dit voor het tweede vel bladerdeeg.
 8. Wanneer de banketbakkersroom is afgekoeld doe je deze in een plastic zakje of spuitzak.
 9. Snij het bladerdeeg met een gekarteld broodmes in brede repen.
 10. Snij een stuk van de spuitzak en spuit op de eerste reep bladerdeeg twee baantjes banketbakkersroom, leg er weer een reep bladerdeeg op en je spuit weer twee banen banketbakkersroom, beleg weer met een reep bladerdeeg. Snij de zijkanten eraf en snij ze in het midden door zodat je twee tompoezen verkrijgt.
 11. Doe nu wat bloemsuiker in een kommetje met een heel klein beetje water. Meng goed en smeer over de tompoezen. Laat opstijven in de koelkast.
 12. Smelt au bain marie wat chocolade en versier er de tompoezen mee. Laat weer opstijven in de koelkast.
Notities

Leuk om dit zelf te maken, echt niet moeilijk en oh zo lekker!

Zeker iets om een keertje mee uit te pakken.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne