Ingrediënten
- 4 tong op de graat
- 1 doosje ongepelde garnalen
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 250 g champignons in schijfjes gesneden
- beetje citroensap
- 20 ml vermout bv Noilly prat
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml visfond
- 200 ml culinaire room
- pezo
- 1 handje peterselie fijn gesnipperd
- ovenfrietjes
- 5 noten boter
- blanke roux
Porties: personen
Instructies
- Pel de garnaaltjes.
- Stoof de sjalot glazig in een diepe pan in een noot boter.
- Voeg de champignons toe en blus met de vermout, laat even verdampen.
- Doe er de visfond en de witte wijn bij, laat tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en laat weer wat inkoken, kruid het geheel af met pezo en citroensap. Bind de saus een beetje in met blanke roux.
- Bak de ovenfrietjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Kruid de tong met pezo.
- Zet de pan op het vuur en verhit goed wat boter, bak de vis aan beide zijden mooi bruin, oversaus regelmatig met de hete boter.
- Leg de vis op de borden met de saus en de frietjes, werk af met de handgepelde garnaaltjes en peterselie.
Notities
De garnaalpantser kan je in de diepvries bewaren om later fond van te trekken.
Tong is ook lekker met puree!
Vis met een graat is veel smaakvoller dan een visfilet.