Tongrolletjes met preipuree en groene groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Tongrolletjes met preipuree en groene groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 12 tongfilets
  • 1 geutje witte wijn
  • 400 g bintjes
  • 2 preien fijn gesneden
  • 1 geutje melk
  • pezono
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 200 g sluimererwten in stukjes
  • 110 g mini groene asperges
  • 1 tomaat ontpit en in blokjes
  • 3 lente-uitjes enkel het groen in ringetjes gesneden
  • 2 eidooiers
  • 2 geutjes witte wijn
  • 1 geutje water
  • 1 beetje koude boter
  • 1 hand bieslook fijngesnipperd
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Blancheer de groene asperges kort in gezouten water en spoel in koud water.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  4. Stoof de prei gaar in wat boter met wat pezono en mix fijn met een geutje melk. Stamp de puree samen met de prei, voeg nog wat boter toe en kruid eventueel nog wat bij. Het moet een smeuïge puree zijn.
  5. Stoof de ui aan in wat olijfolie, voeg er de sluimererwten en de courgette aan toe, kruid met wat pezo.
  6. Kruid de vis een beetje met wat pezo, rol op en steek vast met een prikkertje.
  7. Neem een ovenschaal, doe hier een geutje witte wijn in, leg er de tongrolletjes in en zet ze voor 10 minuten in de oven.
  8. Maak de saus: Doe de eidooiers in een steelpannetje met de witte wijn en een beetje water, klop met de garde voortdurend tot je binding krijgt. Zorg ervoor dat de saus niet kookt, dan gaan de eidooiers stollen en dan is de saus mislukt. Wanneer de saus mooi van dikte is doe je van het vuur af, een beetje boter eronder en je kruid de saus met pezo, citroen en de bieslook.
  9. Werk nu je bord af: doe wat puree op het bord, daarlangs de groene groentjes, daarlangs de tongrolletjes, ontdaan van hun prikkertje. Werk af met de saus, wat tomatenblokjes en de lente-uitjes.
Notities

Hiervoor heb je wat organisatie nodig om alles gelijktijdig op het bord te krijgen, dus zorg dat alles gesneden klaarstaat.

Ook lekker met handgepelde garnaaltjes.

Saus op het allerlaatste maken of warmhouden in een thermos!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne