Tongrolletjes met scampi's en romige groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Tongrolletjes met scampi's en romige groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 ui in brunoise
  • 1 wortel in brunoise
  • 1 teentje look geperst
  • 1 gele paprika in brunoise
  • 1/2 courgette in brunoise
  • 1 prei in brunoise
  • 1 tak selder in brunoise
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 1/2 visbouillonblokje
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 handje geraspte compté kaas
  • 12 tongrolletjes diepvries, ontdooid
  • 12 scampi's
  • 1 handje peterselie fijngehakt, afwerking
  • maizena roux
  • pommes duchesse
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
  2. Voeg er nu de rest van de groentjes aan toe en kruid met pezo.
  3. Doe er de tomatenpuree bij en laat eventjes mee aanstoven.
  4. Blus nu met de wijn en laat wat inkoken.
  5. Doe er nu het water, de room en de visbouillonblokjes bij. Laat alles op een zacht vuurtje garen.
  6. Dik de saus wat in indien nodig. Doe er helemaal op het laatste de kaas onder, proef en kruid eventueel nog wat bij.
  7. Maak de scampi's zuiver.
  8. Pocheer de tongrolletjes ongeveer 8 à 10 minuten.
  9. Bak de scampi's kort maar krachtig in een pan met wat olijfolie. Kruid ze met pezo.
  10. Verdeel de romige groentjes over de borden en leg in ieder bord drie tongrolletjes en drie scampi's, werk af met wat peterselie.
  11. Lekker met pommes duchesse.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne