Ingrediënten
- 1 ui in brunoise
- 1 wortel in brunoise
- 1 teentje look geperst
- 1 gele paprika in brunoise
- 1/2 courgette in brunoise
- 1 prei in brunoise
- 1 tak selder in brunoise
- 70 g tomatenpuree
- 1 1/2 visbouillonblokje
- olijfolie
- pezo
- 1 handje geraspte compté kaas
- 12 tongrolletjes diepvries, ontdooid
- 12 scampi's
- 1 handje peterselie fijngehakt, afwerking
- maizena roux
- pommes duchesse
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
- Voeg er nu de rest van de groentjes aan toe en kruid met pezo.
- Doe er de tomatenpuree bij en laat eventjes mee aanstoven.
- Blus nu met de wijn en laat wat inkoken.
- Doe er nu het water, de room en de visbouillonblokjes bij. Laat alles op een zacht vuurtje garen.
- Dik de saus wat in indien nodig. Doe er helemaal op het laatste de kaas onder, proef en kruid eventueel nog wat bij.
- Maak de scampi's zuiver.
- Pocheer de tongrolletjes ongeveer 8 à 10 minuten.
- Bak de scampi's kort maar krachtig in een pan met wat olijfolie. Kruid ze met pezo.
- Verdeel de romige groentjes over de borden en leg in ieder bord drie tongrolletjes en drie scampi's, werk af met wat peterselie.
- Lekker met pommes duchesse.