Ingrediënten
De aardappelsalade
- 4 grote aardappelen vast kokend
- 150 g boontjes zuiver gemaakt
- 3 inktvisjes in reepjes gesneden
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 1 teentje look geperst
- 1 rode zoete puntpaprika in reepjes gesneden
De tonijn
- 2 stukken tonijn
- 1 groene mini courgette in plakjes gesneden
- 1 gele mini courgette in plakjes gesneden
Extra
- olijfolie
- boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
De aardappelsalade
- Snij de aardappelen in partjes. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.
- Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud stromend water.
- Stoof de ui en de look aan in een wokpan. Voeg de rode paprika en de aardappelen toe, bak even aan. Doe nu de inktvis en de boontjes erbij en kruid met pezo. Vanaf je de inktvis toevoegt, bak je nog heel kort maar krachtig aan.
De tonijn
- Bak de courgette aan in een pan met olijfolie en kruid met pezo.
- Kruid de tonijn met pezo en bak kort in een pan met boter, hij mag nog roze zijn binnenin.
- Serveer de Italiaanse aardappelsalade met de tonijn en de courgette.
Notities
Haal de tonijn op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur komt, zo zal hij ook van binnen warm zijn na zijn kortstondig verblijf in de pan.