Ingrediënten
Knolselderfrietjes
- 500 g knolselder
- paprikapoeder
- fleur de sel
- 1 el olijfolie
Tomaatjes
- 1 bakje gemengde tomaatjes gehalveerd
- 1 teentje look fijn gesnipperd
- provençaalse kruiden
- zwarte peper uit de molen
- himalayazout
- olijfolie
Extra
- 2 tournedos
- 4 stonkjes witloof beetgaar gestoomd en afgekoeld
- 2 nootjes boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
Knolselderfrietjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de knolselder en snij hem in plakken van 1 cm. Daarna in frietjes van 1 cm. Doe ze in een kom en kruid ze met paprikapoeder en fleur de sel. Besprenkel ze met 1 el olijfolie, meng goed onder elkaar.
Extra
- Kruid het afgekoelde witloof met pezo en bak het in een pan met boter mooi bruin.
- Kruid de tournedos met pezo en bak ze naar smaak in een pan met boter. Zorg dat het vlees zeker nog rosé blijft, anders heb je een taaie tournedos! Laat het vlees nog even rusten.
- Dresseer de borden: stapel wat kolselderfrietjes op het bord, daarlangs de tomaatjes en het witloof en tenslotte de tournedos.
Notities
Lekker met nog wat zelfgemaakte mayonaise.
Knolselderfrietjes uit de oven zijn niet krokant, dat hoort zo!