Ingrediënten
Varkenshaasje
- 1 varkenshaasje
- 1 voorgekookte rode biet
- 3 plakjes ontbijtspek
- 6 blaadjes verse salie
- pezo
- olijfolie
Aardappeltjes
- 12 krieltjes
- 16 blaadjes Verse laurier
- 6 plakjes ontbijtspek
Porties: Personen
Instructies
Aardappeltjes
- Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Snij de lapjes spek in twee en rol rond elk krieltje een stukje spek.
- Steek afwisselend een blaadje laurier, dan een krieltjes en dan weer laurier. Doe per satéstokje twee krieltjes. Leg in de koelkast tot dat je gaat BBQ-en.
Varkenshaasje
- Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid rondom met pezo. Maak insnijdingen in het vlees tot 2/3 diep.
- Snij de rode biet in plakjes en knip het spek op maat van het varkenshaasje. Vul nu de inkepingen afwisselend met de rode biet en het spek. Doe hier en daar nog een blaadje salie tussen.
- Leg het vlees in een aluminium schaaltje en zet het in een gesloten BBQ voor 20 minuten. Het vlees mag nog lichtjes rosé zijn.
- Leg de aardappeltjes rechtstreeks op de grill. Ze hebben niet zoveel nodig: 5 minuten op een goed hete BBQ.