Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 300 g gemengd gehakt
- 500 g champignons in kwartjes gesneden
- 100 ml Madeira
- 3 koffielepels tomatenpuree
- 200 ml rundsbouillon
- 200 ml room
- 1,5 kg aardappelen
- 1 geut melk
- 2 nootjes boter
- pezono
- 1 hand bladpeterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
- Rol van het gehakt kleine balletjes en kook ze in gezouten water tot ze boven komen drijven. Giet af en laat staan tot later.
- Bak de champignons aan in een pan met boter. Kruid ze met pezo. Haal ze uit de pan en leg ze bij de gehaktballetjes.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Meng er wat boter en wat melk onder, kruid met pezono. Roer mooi romig met de garde.
- Kruid de varkenshaasjes met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter. Ze mogen nog rosé zijn vanbinnen. Rol ze in aluminiumfolie om warm te houden.
- Blus de pan met de Madeira, laat even verdampen. Voeg er nu de tomatenpuree toe en laat even mee bakken. Doe er nu de bouillon bij, de balletjes en de champignons Als laatste de room.
- Kruid de saus eventueel nog wat bij met pezo.
- Snij het vlees in plakjes en overgiet rijkelijk met de overheerlijke saus. Serveer met puree en werk af met een beetje peterselie.
Notities
Variant op tong in Madeira, voor diegene die geen tong lusten is dit zeker een goed alternatief, om duim en vingers af te likken!
Makkelijk receptje, misschien wel een ideetje voor met de feestdagen, maar serveer er dan een kroketje bij.