Ingrediënten
- 2 sjalotjes fijn gesneden
- 1 teentje look fijn gesneden
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 300 g tofu reepjes fijn gekruid
- 200 g champignons in schijfjes
- 200 g oesterzwammen in stukjes gescheurd
- 200 g wortels in blokjes
- 2 takken selder in blokjes
- 1/2 citroen
- 1 plantje platte peterselie fijngehakt
- 1/2 plantje bieslook fijn gesneden
- pezo
- 1/2 groentebouillonblokje
- 200 ml melk
- 200 ml alpro
- 800 g vastkokende aardappelen in partjes gesneden
- provençaalse kruiden
- 1 noot boter
- 4 bladerdeegpasteitjes
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg de aardappelen op een bakplaat en bestrooi ze met wat Provençaalse kruiden en een beetje olijfolie meng goed en zet ze in de oven tot ze mooi bruin zijn, ongeveer 30 minuten. (Hangt af van het soort aardappel en natuurlijk ook van de grootte)
- Smelt wat boter in een kookpot en stoof er de sjalotjes met de look in aan. Voeg de tofu toe en kruid met het kerriepoeder en laat nog eventjes mee stoven.
- Voeg de champignons en de oesterzwammen toe, laat weer wat meebakken.
- Voeg nu de worteltjes en de selder toe en laat 6 minuutjes mee stoven.
- Voeg nu de melk, de alpro en het bouillonblokje toe. Laat het geheel nog 8 minuutjes zachtjes sudderen of tot de groentjes beetgaar zijn.
- Roer er de vers gehakte kruiden onder. Kruid het geheel af naar smaak met wat citroensap en pezono.
- Zet de bladerdeegpasteitjes eventjes in de oven, zoals vermeld staat op de verpakking.
- Vul de pasteitjes rijkelijk met de vulling en serveer met de aardappeltjes.
Notities
Ook lekker met kroketjes of frietjes.
Maar je kan deze vulling ook gebruiken over je pasta, dat is ook zeer geslaagd, lekker met nog wat parmezaan en wat basilicum.