Veggie-burger met rodebiet-hummus
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Veggie-burger met rodebiet-hummus
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Ingrediënten
Veggie-burgers
  • 1 1/2 courgette
  • 1 ei
  • 100 g havermout
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 2 el bieslook fijngehakt
  • 2 el dille fijngehakt
  • 1 teentje look geperst
  • 1 hand rucola
  • 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
  • pezo
  • olijfolie
  • 4 burger broodjes
Rodebiet-hummus
  • 250 g kikkererwten uit blik
  • 1 voorgekookte rode biet
  • 1 klein teentje look geperst
  • 2 el tahin pasta
  • 1 mespunt Komijn
  • 2 el olijfolie
  • pezo
  • citroensap
Slaatje
  • 3 handjes rucola
  • 10 radijzen in plakjes
  • 1 stronkje wtloof fijn gesneden
  • 1 komkommer geschild
  • 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
Dressing
  • 1 el dragonazijn
  • 1 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • pezo
Porties: stuks
Instructies
  1. Rasp de courgette en laat uitlekken in een vergiet. Doe ze in een zuivere keukenhanddoek en knijp het vocht eruit. Hier vraag ik steeds de hulp van mijn man, hij krijgt meer vocht uit de courgette geknepen. En zoveel te meer vocht eruit is zoveelste beter!
  2. Doe nu de courgette in een glazen kom, voeg er de vers gehakte kruiden, de dille, de peterselie en de bieslook aan toe. Roer er ook de look en het ei door.
  3. Wanneer de havermoutvlokken hebt, maal die dan eerst wat fijn en roer ze dan eveneens onder het courgette mengsel. Kruid met pezo. Meng goed en laat 20 minuten rusten.
  4. Maak ondertussen de hummus: doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed onder koud stromend water. Doe ze in de nutribullet op maatbeker. Voeg de rode biet, de look, de olijfolie, de tahin en de komijn toe. Mix het geheel even, voeg een beetje water toe en mix opnieuw tot je een smeuïge hummus verkrijgt. Kruid af met pezo en een beetje citroensap.
  5. Vorm nu vier gelijke hamburgers van het courgette mengsel. Leg ze op een bord en laat ze best 1 nachtje afgedekt in de koelkast opstijven.
  6. Maak het slaatje: was de sla en doe hem in een grote kom. Daarop de schijfjes radijs en het witloof. Van de komkommer maak je lange linten met de dunschiller tot op de zaadlijst. Hou 4 linten apart, de rest leg je bij de groentjes in de kom. Werk af met de rode ui.
  7. Maak de dressing: meng de dragonazijn met de mosterd en giet heel zachtjes de olijfolie erbij onder voortdurend roeren. Kruid met pezo. Druppel wat van de dressing over de salade.
  8. Verwarm de oven op 200 graden.
  9. Snij de broodjes door en verwarm ze kort in de oven.
  10. Bak de burgers in wat olijfolie mooi bruin.
  11. Maak de burgers: doe op het onderste broodje goed wat rodebiet-hummes, daarop wat rucola, dan de burger, daarop de rode ui en een komkommerlint en als laatste sluit je het broodje. Serveer met de salade.
Notities

Wil je dit gerechtje sneller doen gaan, koop dan kant en klare bieten-hummus.

Hier mis je geen vlees, het is een smaakvol gerecht!

Kan zowel als lunch als hoofgerecht gegeten worden.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne