Venkelpuree met homemade fishsticks
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Venkelpuree met homemade fishsticks
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g bintjes of andere loskokende aardappelen
  • 1 venkel in stukjes gesneden
  • 120 ml sojaroom
  • 1 nootje boter
  • 300 g kabeljauw in 6 gelijke stukken gesneden
  • 4 el bloem
  • 2 eitjes losgeklopt
  • 1 pakje volkoren crackers fijn gemalen
  • olijfolie
  • pezono
  • 1 handje dille
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet af en stamp fijn met een noot boter.
  2. Stoom ondertussen de venkel gaar. Doe de venkel in een maatbeker met de room en mix glad. Roer de venkel onder de puree en breng op smaak met pezono.
  3. Paneer de vis: 1: Rol de vis door de bloem. 2: Rol de vis door het ei. 3: Rol de vis door het broodkruim.
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de fishsticks mooi bruin.
  5. Serveer de venkelpuree en de fishsticks en werk af met wat venkelkruid of dille.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne