Visvinken met romige paprika en rijst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Visvinken met romige paprika en rijst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Visvinken
  • 100 g zalm zonder vel
  • 100 g kabejauw
  • 150 g gerookte zalm
  • pezo
  • 1 snuif cayennepeper
  • 1 hand Verse kruiden peterselie, bieslook of dille
Romige paprika
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1/2 groene paprika in reepjes
  • 1/2 gele paprika in reepjes
  • 1/2 rode paprika in reepjes
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml alpro room
  • 1/3 visbouillonblokje
  • 3 tomaten van de pitjes ontdaan en in blokjes
  • 1 hand verse basilicum in reepjes
  • olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
Visvinken
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de visvinken: snij de kabeljauw en de zalm in kleine blokjes en mix ze fijn in een blender. Kruid met pezo, cayennepeper en de verse kruiden. Meng goed onder elkaar.
  3. Leg een plakje zalm op een snijplank. Rol van de visvulling kleine worstjes die net passen op het lapje gerookte zalm en rol ze op. Leg ze in een ingeoliede ovenschotel.
  4. Zet ze 15 minuten in de oven, of tot ze doorbakken zijn.
Romige paprika
  1. Stoof de ui glazig in een diepe pan met olijfolie.
  2. Voeg de paprika toe en laat enkele minuten meestoven.
  3. Blus met de witte wijn en laat eventjes inkoken.
  4. Doe er nu de alpro en het bouillonblokje bij. Kruid met pezo. Laat de groentjes beetgaar worden.
  5. Doe op het allerlaatste de tomatenblokjes en de basilicum eronder. Warm nog eens door.
  6. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
Afwerking
  1. Doe de rijst in een dresseerring, druk aan en verwijder de ring. Leg wat van de romige groentjes op het bord met daarop een visvink.
Notities

Voor grote eters kan je gerust twee vinken per persoon voorzien.

Zet de vis niet te lang in de oven, want dan wordt hij droog.

Je kan de visrolletjes ook garen door ze op de groentjes te plaatsen. Je plaatst het deksel op de pot en zo stoom je de vis gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne