Vlindertjes met gegrilde groentjes en gemarineerde kippenboutjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Vlindertjes met gegrilde groentjes en gemarineerde kippenboutjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Marinade
  • 12 kippenboutjes
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 koffielepels gedroogde Provencaalse kruiden
  • 1 koffielepel gedroogde Mexicaanse kruiden
  • 2 el verse basilicum fijn gehakt
  • 2 el citroensap
Pastasalade
  • 200 g vlindertjes pasta
  • 1/2 courgette in reepjes
  • 1/2 gele paprika in reepjes
  • 1/2 rode paprika in reepjes
  • 3 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3 takjes tijm geritst en fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn geritst en fijngehakt
  • 2 takjes basilicum fijn gehakt
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie in blokjes
  • beetje citroensap
  • pezo
  • 1 bolletje mozzarella in stukjes
  • 1 el rode pesto
  • enkele blaadjes basilicum afwerking
Porties: personen
Instructies
Marinade
  1. Doe de kippenboutjes in een zak en meng alles voor de marinade onder elkaar, giet dit mengsel over de kippenbouten in de plastic zak en sluit goed af. Schud en masseer de boutjes goed zodat de marinade zich goed mengt rond de boutjes, leg ze voor enkele uren in de koelkast.
  2. Bak ze in een gesloten bbq of in een oven op 180 graden gedurende 40 minuten of tot ze gaar zijn.
Pasta
  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. En laat afkoelen.
  2. Zet de grillpan op het vuur en grill de groentjes met de marinade beetgaar. Meng de groentjes onder de pasta.
  3. Doe de zongedroogde tomaatjes en de mozzarella blokjes onder de pasta.
  4. Breng de pasta op smaak met wat citroensap en pezo. Je kan ook nog wat olie van de zongedroogde tomaatjes toevoegen en een eetlepel rode pesto naar smaak.
  5. Leg wat pasta op de borden, samen met twee kippenboutjes, werk af met een blaadje basilicum.
Notities

Lekker en fris, ook zeer kleurrijk zeker wanneer de zon zo op je bord schijnt  🌞.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne