Vogelnestjes met puree en tomatensaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Vogelnestjes met puree en tomatensaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 geut olijfolie
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 worteltje fijn gesneden
  • 1 tak selder fijn gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 75 g spekblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1/4 blokje kippenbouillon 100 ml water
  • 200 ml passata
  • 300 g gehakt gekruid kalfs of gemengd
  • 3 eitjes
  • 100 g paneermeel
  • 2 eiwitten
  • 400 g bintjes
  • pezono
  • 1 klontje boter
  • 1 geut melk
  • 1 handje bieslook
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de eieren 5 minuten in gezouten water, laat ze afkoelen.
  2. Maak eerst de saus: Doe wat olijfolie in een steelpannetjes en stoof en de ui in aan. Voeg de wortel, selder, look, spekblokjes, tomatenpuree, laurier, tijm, passata en 100 ml water met het bouillonblokje.
  3. Laat dit zachtjes 25 minuten sudderen, zeef de saus en kruid eventueel bij.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Giet af en maak er puree van met een pureestamper met wat boter, melk en pezono. Roer nog eens glad met een garde, zo krijg je een zeer smeuïge puree.
  5. Zet twee losgeklopte eiwitten klaar en een kommetje met wat paneermeel.
  6. Maak de vogelnestjes: doe het gehakt in een kom en kneed goed met 1 ei en 100 g paneermeel. Pel de eitjes. Maak twee balletjes van het gehakt en duw wat plat, leg het eitje erop en rol het gehakt er mooi rond.
  7. Wentel de gehaktballetjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
  8. Frituur ze ongeveer een 8 à 9 minuten op 170 graden.
  9. Serveer de vogelnestjes met de tomatensaus en de puree, werk af met wat fijngesneden bieslook.
Notities

Wanneer je runds- of kalfsgehakt gebruikt, kan het geen kwaad dat het gehakt nog lichtjes roze ziet.

Dit kan natuurlijk niet bij kippengehakt, dat moet zeer zeker doorbakken zijn.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne