Vol-au-vent van vis
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Vol-au-vent van vis
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 400 ml visfond
  • 4 stengels selder in brunoise
  • 1 prei in halve ringetjes gesneden
  • 250 g champignons in vier gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1 geut vermout
  • 100 ml alpro
  • 50 ml melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 300 g kabeljauw haasje
  • 300 g zalm
  • 12 scampi's
  • 100 g grijze garnalen
  • peterselie fijn gehakt
  • 1 tomaat ontpit en in blokjes
  • 1 citroen
  • pezo
  • 1 visbouillonblokje
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de selder aan in een kookpot met wat boter.
  2. Voeg de champignons toe en bak ze mee aan, kruid ze met pezo. Doe er ook de look bij en een geut vermout. Laat de groentjes zachtjes gaar sudderen onder deksel op een zacht vuurtje.
  3. Smelt in een grotere kookpot 40g boter, voeg de bloem toe en laat de bloem drogen, blijf roeren met de garde. Blus met de visfond, de room en de melk tot een mooi gebonden saus.
  4. Doe bij de saus de gegaarde groentjes, met vocht. Breng de saus op smaak met citroensap en eventueel nog wat van een visbouillonblokje moest het nodig zijn.
  5. Snij de vis in mooie stukjes niet te groot, niet te klein.
  6. Bak de scampi's in een pan met wat boter.
  7. Breng een kookpot met water net onder het kookpunt met een visbouillonblokje, pocheer de vis hierin zeer kort een 3 à 4 minuten naargelang de dikte van de vis. Haal de vis eruit met een spaan.
  8. Werk de borden af: Leg op ieder bord wat vis en scampi's, napeer met de saus en werk af met de tomatenblokjes en de peterselie. Lekker met puree!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne