Ingrediënten
- 200 g fijne prinsessenboontjes
- 1/3 bloemkool
- 21 spruitjes
- 3 raapjes
- 5 wortels
- 3 kleine teentjes look
- 2 takken rozemarijn
- olijfolie
- pezo uit de molen
Porties: personen
Instructies
- Maak de boontjes zuiver en kook ze beetgaar in gezouten water en wat bicarbonaat. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
- Maak de spruitjes zuiver en kook ze beetgaar in gezouten water en wat bicarbonaat. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
- Stoom de bloemkoolroosjes beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
- Schil de raapjes en snij ze in partjes. Stoom ze beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
- Doe de schil van de worteltjes met een dunschiller. Stoom ze beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
- Doe al de beetgare groentjes in een ovenschaal. Leg er de rozemarijn bij.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de groentjes 10 minuten in de oven. Ze waren al beetgaar, ze moeten enkel opwarmen.
Notities
Deze groentjes zijn lekker bij bv. varkenshaasje, lamskroon, wild enz...
Maak de groentjes gerust de dag op voorhand. Zo heb je de dag zelf minder werk en kan je alles snel op tafel toveren wanneer de gasten er zijn.