Wintergroentenschotel uit de oven
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Wintergroentenschotel uit de oven
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 200 g fijne prinsessenboontjes
  • 1/3 bloemkool
  • 21 spruitjes
  • 3 raapjes
  • 5 wortels
  • 3 kleine teentjes look
  • 2 takken rozemarijn
  • olijfolie
  • pezo uit de molen
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de boontjes zuiver en kook ze beetgaar in gezouten water en wat bicarbonaat. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
  2. Maak de spruitjes zuiver en kook ze beetgaar in gezouten water en wat bicarbonaat. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
  3. Stoom de bloemkoolroosjes beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
  4. Schil de raapjes en snij ze in partjes. Stoom ze beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
  5. Doe de schil van de worteltjes met een dunschiller. Stoom ze beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
  6. Doe al de beetgare groentjes in een ovenschaal. Leg er de rozemarijn bij.
  7. Plet de teentjes look met een koksmes en leg ze bij de groenten. Giet een geut olijfolie over de groentjes en kruid met pezo. Meng alles goed onder elkaar.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de groentjes 10 minuten in de oven. Ze waren al beetgaar, ze moeten enkel opwarmen.
Notities

Deze groentjes zijn lekker bij bv. varkenshaasje, lamskroon, wild enz...

Maak de groentjes gerust de dag op voorhand. Zo heb je de dag zelf minder werk en kan je alles snel op tafel toveren wanneer de gasten er zijn.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne