- 1/2 butternutpompoen in kleine blokjes
- 2 kleine voorgekookte rode bietjes in plakjes gesneden
- 2 rode uien in halve ringen
- 8 grote blaadjes salie
- 150 g ricotta
- 150 g zachte geitenkaas op rol zonder schil
- 1 geut olijfolie
- 4 vellen filodeeg
- zwarte peper uit de molen
- zout
- 1 handje rucola
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pompoenblokjes. Kruid ze met pezo en wat olijfolie en zet ze 15 minuutjes in de oven.
- Maak de het ricotta sausje: Hak 4 blaadjes salie fijn en roer onder de ricotta samen met een beetje olijfolie en kruid af met pezo.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vellen filodeeg op, net zo groot als de bakplaat.
- Verdeel het sausje over het deeg, daarop de voorgebakken pompoenblokjes, bietjes, de fijngesneden salie en de uiringen. Zet dit 10 minuten in de oven.
- Snij ondertussen de geitenkaas in plakjes.
- Leg na 10 minuten de geitenkaas over de groentjes en bak nog 2 minuten in de oven.
- Haal uit en werk af met wat rucola. Snij de taart in 4 en serveer op de borden.
Wanneer het doorsnijden niet goed lukt, gebruik je een schaar en knip je de taart in vier. Dit gaat even goed.
Ook lekker met een extra slaatje.
Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dit lekker vindt. Rode biet, pompoen en geitenkaas zijn drie dingen met een zeer uitgesproken smaak. Maar wie niet probeert, leert geen nieuwe smaken kennen. Blijven proeven en wie weet, vind je het ook lekker!