Ingrediënten
- 1/2 wittekool
- 8 scampi's
- sesamolie
- 2 cm gember
- 1 teentje look
- soja saus
- 1 limoen
- koriander
- sesamzaadjes
Porties: personen
Instructies
- Snij de kool in fijne reepjes en was de kool.
- Rasp de gember fijn.
- Pers de look.
- Meng de kool met de gember, de look, een goede geut sesamolie en kruid met pezo.
- Laat dit gaar stoven op een rustig vuurtje, roer regelmatig.
- Maak ondertussen de scampi's zuiver, ontdarm en pel ze, laat wel het staartje zitten.
- Wanneer de kool bijna gaar is voeg je nog een geut sojasaus toe en een beetje limoensap.
- Bak nu de scampi's in sesamolie.
- Dresseer het bord: leg wat witte kool op het bord met daarop de scampi's en werk af met wat koriander en sesamzaadjes.