Wortelstoemp
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Wortelstoemp
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 7 dikke wortels in blokjes gesneden
  • 2 blaadjes laurier
  • pezono
  • boter
  • 6 grote aardappelen bloemig
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in wat boter.
  2. Voeg de wortelen en de laurierbladen toe. Kruid met pezono, voeg een beetje water toe en gaar ze verder onder deksel.
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water en giet af.
  4. Stamp de aardappelen fijn met een nootje boter. Voeg de worteltjes toe en stamp verder tot alles mooi gemengd is. Proef en kruid indien nodig bij met pezono.
  5. Roer nu met de garde nog eens flink door de puree, zo verkrijg je een zeer luchtige puree.
Notities

Deze puree/stoemp is zeer lekker met een stukje spek, cordon bleu, worst enz...

Echte winterkost.

Maak het feestelijk door de puree in een torentje of quenelles te dresseren.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne