Ingrediënten
- 2 uien fijn gesnipperd
- 7 dikke wortels in blokjes gesneden
- 2 blaadjes laurier
- pezono
- boter
- 6 grote aardappelen bloemig
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui glazig in wat boter.
- Voeg de wortelen en de laurierbladen toe. Kruid met pezono, voeg een beetje water toe en gaar ze verder onder deksel.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water en giet af.
- Stamp de aardappelen fijn met een nootje boter. Voeg de worteltjes toe en stamp verder tot alles mooi gemengd is. Proef en kruid indien nodig bij met pezono.
- Roer nu met de garde nog eens flink door de puree, zo verkrijg je een zeer luchtige puree.
Notities
Deze puree/stoemp is zeer lekker met een stukje spek, cordon bleu, worst enz...
Echte winterkost.
Maak het feestelijk door de puree in een torentje of quenelles te dresseren.