Ingrediënten
- 4 grote aardappelen bintjes
- 2 eitjes voor de puree
- 1 geut melk
- 1 nootje boter
- pezono
- 2 grote handen verse spinazie fijn gesneden
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eitje voor het bladerdeeg
- 10 g bieslook fijn gesneden
- 10 g rucola fijn gesneden
- 10 g peterselie fijn gesneden
- 10 g basilicum fijn gesneden
- 100 g mascarpone
- 1 beetje citroensap
- 200 g zalm hier is wilde zalm gebruikt (zonder vel)
- 100 g gerookte zalm
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe alle fijn gesneden kruiden in een hakmolentje, voeg de mascarpone, citroensap en pezo toe. Mix goed, wanneer het nog te vast is voeg dan nog een geutje olijfolie toe. Zet tot gebruik koud in de frigo.
- Kruid de zalm met peper en draai er de gerookte zalm rond.
- Leg het vel bladerdeeg open en bestrijk de bovenhelft met het kruidenmengsel, dit mag er dik opliggen, blijf wat van de randen af. Leg daarop de zalm en plooi nu het onderste deel deeg over de vis. Snij bovenaan een reepje deeg weg zodat je een rechthoek verkrijgt. Smeer de randjes in met losgeklopt ei en duw aan met de tanden van een vork. Besmeer nu het geheel met ei en zet 35 minuten in de oven.
- Kook de eitjes hard en pel ze.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water. Stamp ze fijn en roer er de boter en de melk onder als ook de rauwe spinazie, kruid met pezono. Hak de hardgekookte eitjes grof en roer ze als laatste onder de puree.
- Snij het bladerdeeg aan en leg op ieder bord een mooi stukje met wat spinaziepuree, werk af met een blaadje basilicum.
Notities
Dit gerechtje heeft ons aangenaam verrast, wij houden niet zo van zalm maar op deze manier was het echt zeer lekker.
Ook de wilde zalm is een aanrader, hij was veel voller van smaak.