Ingrediënten
- 2 mootjes zalm zonder vel
- 250 ml culinaire room
- 1 kapje dille fijn gehakt
- boter
- pezono
- 500 g bloemige aardappelen in blokjes gesneden
- 350 g pastinaak in blokjes gesneden
- melk
- 10 tal kerstomaatjes
- olijfolie
- oregano
- rozemarijn
- look granulaat
- 1 limoen
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de tomaatjes, leg ze in een ovenschaaltje en kruid met zout, look granulaat, oregano, rozemarijn en olijfolie. Zet ze 10 minuten in de oven.
- Kook de aardappelen samen met de pastinaak gaar in gezouten water.
- Maak ondertussen de saus: Doe wat boter in een steelpannetje en laat smelten, voeg bloem toe en laat even drogen. Roer er de room onder tot een mooi gebonden saus. Is de saus nog te dik, voeg dan wat melk toe. Kruid met pezo, het limoensap en de gehakte dille.
- Giet de aardappelen af en maak er puree van, voeg boter, melk en pezono toe.
- Kruid de zalm met pezo en bak in een hete pan met boter.
- Dresseer op de de borden, puree, de zalm, de saus, de tomaatjes en werk af met enkele takjes dille.