Zalm uit de oven met kruidenkorstje en frisse salade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zalm uit de oven met kruidenkorstje en frisse salade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 stukjes zalm met vel
  • 4 el roomkaas natuur
  • 1 grote hand bieslook fijn gesneden
  • 1 à 2 el paneermeel
  • 1/2 citroen het sap
  • 1/2 komkommer geschild en in stukjes gesneden
  • 1/4 krop sla gewassen en droog gezwierd
  • 200 g kerstomaatjes gehalveerd
  • olijfolie
  • pezo
  • witte wijnazijn
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de zalm in een ingeoliede ovenschaal en kruid met pezo.
  3. Verdeel de roomkaas over de zalm. Meng het citroensap, het paneermeel en de bieslook onder elkaar en verdeel dit over de roomkaas.
  4. Bak de zalm 15 minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen de sla, tomaatjes en de komkommer onder elkaar. Kruid de salade met pezo, besprenkel met olijfolie en een geutje witte wijnazijn. Meng goed en verdeel over de borden.
  6. Leg het stukje zalm bij de salade.
Notities

Zalm weer een keertje anders.

Gezond gerechtje!

Je kan er ook puree of brood bij serveren.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne