Ingrediënten
- 230 g kabeljauw ongeveer een 115 g per bulger
- 1/2 venkel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje look
- 1 ei
- 6 eetlepels bloem
- 1 klein zakje pickles chips
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 sjalotje fijngehakt
- 1 grote augurk fijn gesneden
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt
- pezo
- olijfolie
- 2 bickybroodjes
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snij de venkel met de mandoline in zeer fijne plakjes en doe in een kom. Doe er het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, het half teentje look in zijn geheel bij en kruid met peper en zout. Laat dit zeker een half uurtje marineren.
- Spoel de vis en dep droog, kruid met wat peper en zout.
- Zet nu drie kommetjes klaar: 1 met de bloem, 1 met het los geklopt eitje en dan nog eentje met de goed fijngeknepen chips.
- Maak de tartaar: Meng de mayo, de yoghurt, de fijngehakte sjalot, augurk en verse kruiden onder elkaar en kruid af met peper en zout, eventueel nog een geutje citroen voor de liefhebbers.
- Zet de pan op het vuur met wat olijfolie en verwarm zachtjes.
- Ondertussen paneer je de vis door eerst in de bloem te wentelen, dan in het ei en tenslotte in de chips. Bak kort in de pan, gewoon eventjes kleuren.
- Leg nu de vis in een ovenschaaltje en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bak de broodjes eventjes krokant in de broodrooster.
- Laat de venkel wat uitlekken in een vergiet.
- Maak nu de burger: leg je onderste broodje daarop wat gemarineerde venkel, dan de verrukkelijke fishburger, het lekkere sausje en werk af met wat groen van de venkel, sluit je broodje en eet smakelijk.
Notities
We kennen allemaal de fishburgers, maar een zelfgemaakte met een lekker krokant korstje en dan ook nog een lekkere zelfgemaakte tartaar, zelfs de kinderen zijn fan!!!
Het is heel gemakkelijk, dus proberen maar!
Voor de niet venkel liefhebbers, op deze manier zou het best kunnen dat jullie het ook lusten.