Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilets
- 6 aardappelen bloemige, bv bintjes
- Verse kruiden dragon, bieslook, peterselie...
- 1 eetlepel boter
- pezono
- 1 geut melk
- 1 kommetje bloem
- 1 eitje losjeklopt
- 1 kommetje panko
- Arachideolie
- 1 potje tartaar zie recept tartaar
Porties: personen
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Spoel de vis ondertussen onder stromend water en dep droog. Kruid met pezo.
- Zet drie kommetjes klaar 1 met de bloem, 1 met het los geklopt eitje en de panko.
- Snij de vis in mooie stukjes en haal ze door de drie kommetjes in die volgorde en leg ze op een bord.
- Giet de aardappelen af, breng ze op smaak met pezono, wat melk en de boter. Hak de tuinkruiden fijn en roer ze onder de puree.
- Zet een pan op het vuur met wat arachideolie en verwarm goed, bak de vis hier in mooi bruin en krokant.
- Leg de vis en de puree op de borden, lekker met zelfgemaakte tartaar.
Notities
Zorg dat er genoeg olie in je pan is zodat de vis niet aan de pan vastplakt.
Simpel en doordeweeks gerechtje, maar zeker niet minder lekker.
Onze papa zou er blij mee zijn, hij eet heel graag fish en chips.