Ingrediënten
- 1 zoete aardappel
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel curry
- 1/3 komkommer
- 1 tomaat grote
- 1 rode ui
- 1 handvol rucola
- 100 g ricotta
- pezo
- beetje limoensap
- beetje zwarte sesam zaadjes
- enkele blaadjes platte peterselie
Porties: personen
Instructies
- Oven op 180 graden voorverwarmen.
- Snij de aardappel in schijven van ongeveer 0.5 cm en halveer iedere schijf. Je moet 8 halve plakjes hebben van 0.5 cm dikte.
- Meng de olijfolie met de curry en smeer de aardappelschijven aan twee kanten in. Bak elke kant ongeveer 10 minuten in de oven (totale baktijd 20 minuten).
- Was de rucola.
- Snij de tomaat en de komkommer in schijfjes.
- Snij de sjalot in halve ringen.
- Roer onder de ricotta wat limoensap en pezo.
- Dresseer de borden: leg op ieder bord twee schijfjes aardappel, daarop wat sla, dan komkommer en tomaat, de ui, wat pezo en sluit de croque met een tweede aardappelschijf. Werk elke croque af met wat ricotta, zwarte sesamzaadjes en een blaadje platte peterselie. Leg op ieder bord nog een extra slaatje.