Ingrediënten
- 350 g kippenhaasje
- 2 eetlepels sushiazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 koffielepel vijfkruidenmengeling
- 1 koffielepel gembersiroop
- 1 koffielepel piment d'espelette
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ketjapmanis
- pezo
- 2 perzikken
- 100 g blauwe bessen
- 1 rode biet voorgekookt
- 2 handjes veldsla
- 1 handje pecannoten
Porties: personen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet over de kip, meng goed en dek af. Zet minstens een uur in de frigo, liefst langer.
- Snij de perzikken in partjes en grill ze in een droge pan, tot ze lichtjes zijn gekleurd.
- Spoel de sla en doe in een mooie schaal.
- Snij de rode biet in lucifers en leg over de sla, ook de perzikken, de besjes en de noten. Werk af met wat olijfolie en wat pezo.
- Rijg de kippenhaasjes aan een ijzeren saté prikker en grill ze op de BBQ.
- Serveer de satés met de fruitige salade.