Ingrediënten
- 250 g zeer fijn gesneden kippenfilet
- beetje pezo, kippenkruiden, tex mex voor de kipfilets
- 6 blauwe druiven
- 3 lente-uitjes
- 1 stengel selder
- 6 walnoten
- 2 handjes sla naar keuze
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el mangochutney vb. van patak's
- 1 tl verse gember geraspt
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Kruid de kip naar smaak met de kruiden en bak ze in een pan met wat olijfolie aan. Laat afkoelen.
- Maak het sausje: meng de kerrie, mangochutney en pezo onder de yoghurt. Doe het in een mooi potje en zet dit weg tot straks.
- Ontpit de druiven.
- Was en snij de selder in zeer fijne boogjes.
- Was en snij de lente-uitjes in fijne plakjes.
- Hak de noten grof.
- Was de sla en doe deze in twee borden, werk ze af met de overige ingrediënten. Serveer de saus er apart bij.
- Voor de liefhebbers kan je er wat brood bij serveren.
Notities
Lekkere salade met pittig sausje, smaak zeer goed af.
Je kan deze salade ook lauw eten.