Ingrediënten
- 1 prei zeer fijn gesneden
- 1 dikke wortel zeer fijn gesneden
- 1 teentje look uitgeperst
- 8 eiwitten
- 1 el tomatenpuree
- 200 g wijting
- 2 l visbouillon 4 blokjes
- 250 g ongepelde garnalen enkel de pantsers en koppen
- de gepelde garnalen afwerking soep
- 1 wortel in julienne
- 1/2 courgette in julienne
- 1 beetje knolselder in julienne
Porties: personen
Instructies
- Klop de eiwitten los met de tomatenpuree en zet dit onder de zeer fijn gesneden groenten.
- Hak de garnaal pantsers en koppen grof.
- Doe wat olijfolie in een kookpot en stoof er de garnaal koppen in aan, laat wat afkoelen en voeg bij de eiwitten.
- Maal de wijting met de cutter zeet fijn, voeg ook dit bij de eiwitten.
- Breng nu de bouillon aan de kook, voeg het eiwitmengsel in 1 keer toe, roer 1 maal zeer goed, zet het vuur wat lager zodat het zachtjes sudderd. Nu is het zeer belangrijk dat je niet meer aan de soep komt, er vormt zich een koek boven op de soep, breek deze een beetje open zodat het vocht erlangs kan sijpelen, dit gedurende een 40 minuten.
Notities
Dit is redelijk wat werk maar het loont de moeite.
Het is niet de gemakkelijkste soep om te maken en het vergt ook wat snij- en precisiewerk.