Consommé van noordzeegarnalen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Consommé van noordzeegarnalen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 prei zeer fijn gesneden
  • 1 dikke wortel zeer fijn gesneden
  • 1 teentje look uitgeperst
  • 8 eiwitten
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g wijting
  • 2 l visbouillon 4 blokjes
  • 250 g ongepelde garnalen enkel de pantsers en koppen
  • de gepelde garnalen afwerking soep
  • 1 wortel in julienne
  • 1/2 courgette in julienne
  • 1 beetje knolselder in julienne
Porties: personen
Instructies
  1. Klop de eiwitten los met de tomatenpuree en zet dit onder de zeer fijn gesneden groenten.
  2. Hak de garnaal pantsers en koppen grof.
  3. Doe wat olijfolie in een kookpot en stoof er de garnaal koppen in aan, laat wat afkoelen en voeg bij de eiwitten.
  4. Maal de wijting met de cutter zeet fijn, voeg ook dit bij de eiwitten.
  5. Breng nu de bouillon aan de kook, voeg het eiwitmengsel in 1 keer toe, roer 1 maal zeer goed, zet het vuur wat lager zodat het zachtjes sudderd. Nu is het zeer belangrijk dat je niet meer aan de soep komt, er vormt zich een koek boven op de soep, breek deze een beetje open zodat het vocht erlangs kan sijpelen, dit gedurende een 40 minuten.
  6. Schep nu het vocht voorzichtig over in een andere kookpot, dit doe je als volgt: Hang een vergiet met fijne mazen in de zuivere kookpot met daarin een zuivere kuikenhanddoek. Schep hier voorzichtig de soep in, enkel het vocht. De soep moet zeer helder zijn, je met de bodem zien.
    consommé
  7. Snij de wortel, de courgette en de knolselder in julienne
    consommé
  8. Stoof de julienne groentjes op in wat boter of stoom ze gaar zonder te kruiden.
    consommé
  9. Serveer de soep in bischopskommetjes met wat julienne groentjes en hand gepelde garnaaltjes.
    consommé
Notities

Dit is redelijk wat werk maar het loont de moeite.

Het is niet de gemakkelijkste soep om te maken en het vergt ook wat snij- en precisiewerk.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne