Gelakte varkenswangetjes met groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gelakte varkenswangetjes met groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Pekelen
  • 1 l water
  • 70 g zout
  • 40 g tagatesse
  • 12 varkenswangetjes mooi ontvliesd
Lakken
  • 1 el mosterd
  • 6 el tomatenketchup
  • 4 el sukrin
  • 4 el ketjap manis
Overige
  • 20 tal kroketjes
Groentjes
  • 1 noot goede boter
  • 8 roosjes broccoli
  • 8 jonge worteltjes
  • 8 roosjes bloemkool
  • pezo
Stoven van de wangetjes
  • 1 teentje look geperst
  • 1 el sukrin bio winkel
  • 2 el mosterd
  • 2 el tomaten ketchup
  • 2 el ketjap manis
  • 1 stengel citroengras
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 cm gember in stukjes
Porties: personen
Instructies
  1. Pekelen: Kook het water, zout en tagatesse samen op en laat afkoelen. Zodra het is afgekoeld leg je er de wangetjes in, zet dit 24 u in de koelkast.
  2. Stoom de groentjes elk apart beetgaar: de bloemkool, broccoli en de jonge worteltjes. Verfris de groentjes onder koud water.
  3. Haal de wangetjes uit het pekelwater en bak ze mooi bruin in wat goede boter, dit in een grote pot met dikke boden.
  4. Stoven van de wangetjes: Blus de pot met water tot de wangetjes net onder staan. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe: look, sukrin, mosterd, ketchup, ketjap manis, rozemarijn, bouillonblokje, citroengras en de gember. Laat dit een 2,5 u zachtjes pruttelen.
  5. Maak de lak: Meng de mosterd, ketchup, sukrin en ketjap manis. Laat dit eventjes inkoken.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  7. Haal de wangetjes uit het kookvocht (hou het kookvocht bij) en dep ze droog met keukenpapier.
  8. Leg de wangetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer de wangetjes in met de lak. Zet ze 15 minuten in de oven.
  9. Maak de saus: Neem enkele pollepels kookvocht van de wangetjes en kruid indien nodig bij. Breng dit aan de kook en bind met wat bruine roux.
  10. Bak de groentjes eventjes op in een pan met wat boter, kruid met pezo.
  11. Frituur de kroketjes.
Notities

Er is wel wat werk aan!

Ze zijn boterzacht.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne