Ingrediënten
- texmex, cajun, kippenkruiden, pezo marinade voor de kip
- 2 rode ui fijn gesnipperd
- 3 wortels in stukjes
- olijfolie
- 1 klontje boter
- 2 cm gember geraspt
- 2 cm verse kurkuma geraspt
- 1/2 chilipeper fijn gesnipperd
- 1 stengel citroengras gekneusd
- 2 rode puntpaprika's in stukjes
- 1 gele paprika in stukjes
- 1 courgette in stukjes haal een deel van de zaadlijsten eruit
- 300 g kippenhaasje in stukjes
- 100 ml kokosroom
- 150 g quinoa 3 kleuren quinoa
- 1 handje koriander
Porties: personen
Instructies
- Marineer de kip, doe wat olijfolie, texmex, cajun, kippenkruiden en pezo onder elkaar en roer dit onder de kip.
- Stoof de ui in wat olijfolie in een diepe kookpot met dikke bodem aan.
- Voeg er de wortel, gember, kurkuma, chilipeper en het citroengras toe, laat wat meestoven.
- Doe er nu de paprika bij en laat weer eventjes meestoven.
- Als laatste de courgette.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak nu de kippenhaasjes in een pan met wat boter mooi bruin.
- Werk de groentjes al met de kokosroom en voeg de kippenblokjes toe, proef en kruid eventueel nog wat bij. Haal het citroengras eruit.
- Schep de groentjes met de kip in diepe borden met wat quinoa, werk af met wat koriander.
Notities
Lekkere zuiderse smaken, kleurt ook mooi geel door de kurkuma.
Ook lekker met pasta enz...
Je kan het zeker en vast combineren met andere groentjes, laat je inspiratie werken.
Of een scampi in de plaats of vis, het kan allemaal.