- 4 avocado’s
- 1/2 citroen
- 80 g quinoa
- 1/2 rode ui fijn gesnipperd
- 1/2 rode paprika in brunoise
- 1/4 komkommer in brunoise
- 1 el peterselie fijn gehakt
- 5 blaadjes basilicum fijn gehakt
- 5 blaadjes munt fijn gehakt
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- 1 koffielepel honing
- 1/2 koffielepel komijnpoeder
- 1 koffielepel mosterd
- pezo
- 40 g feta
- enkele blaadjes basilicum afwerking
- Spoel eerst de quinoa onder stomend water. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking in licht gezouten water met een geutje olijfolie. Giet af en spoel onder koud water, laat goed uitlekken.
- Maak het sausje: Meng de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, en de honing, kruid met pezo en komijnpoeder.
- Meng de ui, paprika, komkommer en de verse kruiden onder de quinoa. Breng op smaak met het sausje, proef en kruid evntueel nog wat bij.
- Zet een grillpan op het vuur en verwarm. Snij ondertussen de avocado's in twee en haal de pit eruit. Smeer in met wat citroensap en kruid met pezo. Leg ze nu 5 minuten in de hete grillpan.
- Leg de avocado's op de borden en schep er wat quinoasalade in, werk af met wat feta en een blaadje basilicum.
De avocado's kan je ook grillen op een bbq, dat is nog lekkerder door de rooksmaak.
Ik heb dit gerechtje zowel al in de grillpan als op de bbq bereid. In de zomer op de bbq en in de winter gewoon in de grillpan. En voor twee personen steek je natuurlijk ook niet direct je bbq aan.
Kan gegeten worden als voorgerechtje, salade, bbq enz...