Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 2 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 koffielepel lookpoeder
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1/2 koffielepel uienpoeder
- 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
- 1 mespunt cayennepeper
- 50 ml droge witte wijn
- 2 eetlepel soja saus
- 30 ml olijfolie
- zwarte peper
Porties: Personen
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een glazen kom en roer goed om.
- Leg er de kippenbouten in en roer goed om, zet afgedekt in de koelkast. Roer ze af en toe een keer om. Minimum 3 uur marineren, best een nacht.
- Bak ze op de BBQ gaar en smeer ze enkele keren in met de marinade.
Notities
Zelfgemaakte marinades zijn zoveel lekkerder dan het vlees dat je gemarineerd koopt in de winkel.
Je moet er alleen tijdig aan beginnen 😉.
Een marinade moet kunnen inwerken op het vlees of de vis.