Ingrediënten
- 1 courgette
- 100 g gerookte makreel
- 2 lente-uitjes fijn gehakt
- 1 handje bieslook fijn gesneden
- 1 koffielepel mayonaise
- 1/2 limoen
- pezo
- olijfolie
Porties: hapjes
Instructies
- Maak met behulp van een mandoline zeer dunne plakjes van de courgette. Tot net op de zaadlijst, die met te veel zaadjes gebruik je niet, ze scheuren te snel.
- Leg ze op een bord en besprenkel ze met wat limoensap, olijfolie en pezo. Laat ze wat marineren tot de vulling klaar is.
- Maak de vulling: Plet de makreel met een vork en roer er de mayonaise, lente-uitjes en de bieslook onder, breng op smaak met pezo.
- Maak nu mooie rolletjes, leg telkens een klein koffielepeltje vulling op een plakje courgette en rol op. Werk ze af met nog wat fijngesnipperde bieslook.
Notities
Voor wat extra kleur kan je er ook wat heel kleine blokjes tomaat opleggen.
Zeer mooi en gezond hapje, kan je ook makkelijk enkele uren op voorhand maken en afgedekt in de frigo bewaren tot je gasten toekomen.