Ingrediënten
- 2 fazantenfilets verkrijgbaar in Colruyt diepvries en tijdens de winterperiode vers in Lidl
- 110 g kleine groene asperges
- 150 g sluimererwten
- 150 g shimeji champignons Delhaize
- 1 mango in mooie partjes
- 100 ml culinaire room
- 200 ml water
- 2 koffielepels geconcentreerde kippenbouillon van Knorr
- 1 noot boter of geklaarde boter
- 2 koffielepels madras curry of andere
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij het harde stukje van de asperges en kook ze 3 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel met koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Maak de champignons zuiver.
- Verwarm de room, het water, de curry en de bouillon. Laat dit zachtjes sudderen.
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Zet het vlees nog 5 minuten in de oven, het vlees moet doorbakken zijn!
- Bak nu in de pan van het vlees de sluimererwtjes, champignons en de asperges op. Kruid met pezo.
- Bak de mango in een droge grillpan.
- Mix de saus op zodat ze mooi schuimig is en proef, kruid eventueel nog wat bij met pezo. Hou je meer van een gebonden saus dan bind je ze lichtje met een roux.
- Snij het vlees in plakjes.
- Dresseer de borden: doe de pasta onder in het bord, daarop de groentjes, het vlees, dan de mango en overgiet het gerecht met de overheerlijke saus.
Notities
Pasta met wild, zeker een aanrader.
Je kan buiten het seizoen ook kip of kalkoen gebruiken.
Ik heb dit gerecht gemaakt met kwartelfilets
Het was een top gerecht, echt kei lekker
Bedankt Tinne