Ingrediënten
- 1 varkenshaasje
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1/2 koffielepel cayennepeper
- 2 el donkere basterd suiker
- 2 koffielepels selderiezout
- 4 elp bbq saus Albert Heijn
Porties: personen
Instructies
- Maak de rub: meng het komijnpoeder, de cayennepeper, de suiker en het selderiezout onder elkaar.
- Bestrooi het vlees met de kruiden en masseer het zachtjes in.
- Grill het vlees aan alle kanten aan op de bbq of in een grillpan, zodat het mooi is aangekorst. Besmeer nu het vlees met de bbq-saus, herhaal dit enkele keren tot het vlees gaar is.
- Het vlees mag nog licht rosé zijn.
- Neem het vlees van de bbq of uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snij het vlees in plakjes en serveer met lekkere salades.
Notities
Lekker met bbq-salades en koude aardappelsalades (zie <a href="https://entrecasteaux.be/recepten/#receptenoverzicht+category:bbq">Recepten BBQ</a>).