Wintersalade met rosbief, vijgen en geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Wintersalade met rosbief, vijgen en geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Salade
  • 4 handjes gemengde jonge slablaadjes gewassen en gedroogd
  • 8 plakjes rosbief slager
  • 2 à 3 verse vijgen
  • 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 hand blauwe druiven zonder pitten
  • 2 handjes hazelnoten
  • 50 g zachte geitenkaas
Dressing
  • 3 el vers citroensap
  • 2 el vijgenconfituur
  • 4 el maisolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • pezo
Porties: personen
Instructies
Dressing
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar en roer goed.
Salade
  1. Rooster de hazelnoten in een droge pan.
  2. Verdeel de sla over twee borden.
  3. Snij de vijgen in partjes en verdeel over de sla.
  4. Verdeel eerst de rosbief over de salade, daarna de druifjes, de rode ui en de noten en tenslotte de geitenkaas.
  5. Druppel er nog wat dressing over. Werk af met een draai van de zwarte pepermolen en de zoutmolen.
Notities

Vervang de rosbief door gerookte eend, dit is ook lekker.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne