Vissoep met kabeljauw en wijting
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Vissoep met kabeljauw en wijting
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 200 g kabeljauw in grove stukken
  • 100 g wijting filet in grove stukken
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • 1 koffielepel komijn poeder geperst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1/2 chilipeper in halve maantjes
  • 2 stengels selder in boogjes
  • 100 g mais
  • 200 g rode bonen
  • 700 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
  • verse koriander
  • 125 g Griekse yoghurt
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui met de look aan in olijfolie.
  2. Voeg het komijnpoeder en paprikapoeder toe, laat even mee aanbakken.
  3. Voeg nu de gele paprika, de selder, het chilipepertje en de tomatenblokjes toe.
  4. Blus met het water en kruid met het bouillonblokje en de cayennepeper.
  5. Wanneer de soep gaar is, voeg je de bonen en de mais toe. Laat 2 minuutjes garen.
  6. Voeg nu de vis toe en laat op een zacht vuurtje nog 4 minuten garen, zorg dat de soep onder het kookpunt blijft.
  7. Schep de soep in twee kommen en werk af met veel koriander en eventueel wat Griekse yoghurt.
Notities

Ik hou van pikant en koriander, ideaal in dit soepje!

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne