Ingrediënten
Groentjes
- 2 zalmfilets zonder vel in blokjes gesneden
- 2 tomaten gehalveerd
- 1/2 courgette in plakjes van 5 mm gesneden
- 1 kleine aubergine in dunne plakjes gesneden met de mandoline
- 1 zoete aardappel geschild en in dunne plakjes met de mandoline
- 1/4 komkommer geschild en in schijfjes
- 6 tal radijsjes met loof goed gewassen
Sausje
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 lente-uitjes fijn gesnipperd
- 1 el dille fijn gehakt
- dukkah kruiden
- olijfolie
- pezo
- chilivlokken
Porties: personen
Instructies
- Maak het sausje: meng de yoghurt met de verse en de droge kruiden en werk af met wat olijfolie, plukjes dille en nog wat dukkah kruiden.
- Maak twee satés met de blokjes zalm en kruid ze met pezo en een beetje chilivlokken.
- Grill alle groentjes in een grillpan met olijfolie en kruid ze lichtjes met peper, behalve de komkommer en de radijsjes.
- Leg alle gegrilde en niet gegrilde groentjes op twee borden.
- Grill nu ook de zalmsatés in een pan met olijfolie. Leg ze bij de groentjes en serveer met de saus. Ook lekker met een stukje brood of gebakken krieltjes.
Notities
Zeer lekker sausje, ook lekker bij de BBQ.