Ingrediënten
- 200 g tagliatelle
- 400 g mini groene asperges
- 90 g pancetta
- 1 handje dille fijn gehakt
- 1/2 matje tuinkers
- 1/4 kippenbouillonblokje
- 200 g mascarpone
- olijfolie
- 2 teentjes look geperst
- parmezaan
Porties: personen
Instructies
- Snij de asperges in hapklare stukjes en houd de kopjes apart.
- Kook de asperge-stukjes 2 minuten in gezouten water, voeg dan de kopjes toe en laat nog een minuutje mee koken. Giet af en spoel onder koud water.
- Bak de pancetta in een droge pan mooi krokant. Laat afkoelen en verkruimel.
- Stoof de look aan in olijfolie en voeg de mascarpone en het bouillonblokje toe. Laat op een zacht vuurtje smelten.
- Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Voeg aan de mascarponesaus wat kookvocht van de pasta toe. Meng er de asperges onder en warm nog eens goed door, breng op smaak met pezo.