Ingrediënten
- 4 bladerdeegpasteitjes
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 250 g champignons in brunoise
- 90 g gedroogde eendenborst van het vet ontdaan en fijn gesneden
- 200 ml melk
- 100 ml room
- 100 ml water
- 1/2 kippenbouillokblokje
- pezono
- 10 bintjes
- 1 noot boter
- 1 geut melk
- 2 potjes petit suisse
- 2 handjes bieslook fijn gesnipperd
- blanke roux
- 1/2 citroen
- 1 hand platte peterselie fijn gesnipperd
Porties: personen
Instructies
- Stoof het sjalotje aan in wat boter. Voeg de champignons toe en bak mee aan. Blus met het water, de melk en de room. Kruid met het bouillonblokje.
- Verwarm de oven voor op 90 graden.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Zet de bladerdeegpasteitjes 20 minuten in de oven.
- Voeg de eend toe aan de saus. Proef de saus en kruid bij met pezono. Werk de saus af met citroensap en peterselie.
- Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn met de boter en wat melk. Roer er de petit Suisse en de bieslook onder. Breng de puree op smaak met pezono.
- Vul de pasteitjes met de saus en serveer ze met de puree.
Notities
Deze vulling is ook zeer geschikt om minipasteitjes te vullen, leuk idee voor de feestdagen.