Zalm-scampibrochette met spirelli en inktvis
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zalm-scampibrochette met spirelli en inktvis
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
pasta
  • 160 g spirelli
  • 1 kopje diepvries erwtjes beetgaar gekookt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 10 kleine pijlinktvisjes met pootjes in reepjes gesneden
  • 250 gr groene asperges in stukjes en beetgaar gestoomd
  • 3 koffielepels rode pesto
brochette
  • 2 stukjes zalm zonder vel in blokjes gesneden
  • 4 scampi's
  • 1 rode paprika in vierkante partjes gesneden
  • 1/2 ui rokken los gemaakt
extra
  • olijfolie
  • 2 teentjes verse look geperst
  • provençaalse kruiden
  • pezo
  • 2 handjes basilicum in reepjes gesneden
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Maak de brochette: Spies de ui, de paprika, een stukje zalm, weer ui en paprika, een scampi enz. tot de ingrediënten op zijn.
  3. Meng een tweetal eetlepels olijfolie met 1 teentje look en Provençaalse kruiden.
  4. Smeer een ovenschotel in met dit mengsel. Kruid de brochettes met pezo, smeer ze in met het oliemengsel en leg ze in de ovenschaal. Zet 12 minuten in de oven.
  5. Bak de ui en het andere teentje look aan in wat olijfolie. Voeg de inktvis toe en kruid met Provençaalse kruiden en pezo.
  6. Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Giet de spirelli af en doe deze weer in de kookpot, voeg de erwtjes en de asperges toe. Ook de inktvis mag erbij. Warm goed door en roer er de rode pesto en de basilicum door. Proef en kruid indien nodig nog bij.
  8. Doe de pasta op de borden en leg de brochette er bovenop.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne