Ingrediënten
- 250 g krieltjes
- 1 kleine rode ui fijn gesnipperd
- 1 avocado
- 1 el Griekse yoghurt
- cayennepeper
- pezo
- gedroogde dille
- 300 g zalmfilet in mooie blokjes gesneden
- venkelzaad
- 1/2 komkommer geschild en van zaadlijst ontdaan
Porties: personen
Instructies
- Was de krieltjes en snijd ze in blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat afkoelen.
- Mix de avocado glad met een beetje citroensap. Meng er een eetlepel Griekse yoghurt onder en breng op smaak met pezo, dille en cayennepeper.
- Snij de komkommer in stukjes.
- Meng de komkommer en de ui onder de aardappel. Lepel er 1 à 2 el avocado-dressing onder en meng goed onder elkaar. En werk af met nog wat gedroogde dille.
- Snij enkele dunne schijfjes van de citroen.
- Rijg de blokjes zalm aan twee satéprikkers (zo kan je ze makkelijker draaien) met afwisselend een stukje citroen.
- Kruid de brochette met pezo, dille en venkelzaad. Bak ze mooi, aan beide kanten aan in een grillpan met olijfolie. Druk ze een beetje aan met een spatel zodat de vis overal de grillpan raakt.
Notities
Deze aardappelsalade is ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.