Ingrediënten
Kruidenkorst
- 2 stukjes zalm met vel
- 125 g ricotta
- 1/2 koffielepel mosterd
- 25 g amandelschilfers
- 1 klein teentje look geperst
- 1 handjes bieslook fijn gesnipperd
- 1 handje peterselie fijn gehakt
Broccoli-rijst
- 1 broccoli
- 1 grote sjalot fijn gesnipperd
- 200 g groene asperges
- 2 handjes rucola
- olijfolie
- pezo
- lookpoeder
- uienpoeder
- geroosterde sesamzaadjes
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de ricotta, de mosterd, de amandelschilfers, de look, de bieslook en de peterselie onder elkaar en breng op smaak met pezo.
- Kruid de zalm met pezo en besmeer de bovenkant met het ricottamengsel. Leg de vis in een geoliede ovenschaal. Zet de vis 20 à 25 minuten in de oven.
- Kook de asperges 2 minuutjes in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
- Snij de broccoli in roosjes en spoel ze. Maal ze fijn tot rijst in een hakmolentje.
- Stoof de sjalot glazig in een diepe pan.
- Voeg de broccolirijst toe en bak mee aan. Doe er nu ook de asperges bij en breng op smaak met pezo, lookpoeder en uienpoeder.
- Doe de broccolirijst in kommetjes en werk af met wat rucola en sesamzaadjes.
- Leg op ieder bord een stukje zalm met een kommetje broccolirijst.
Notities
Ricotta is een magere kaas!